Senaste Nytt

Fotoresa till Skagen 17-20 maj

Gruppbild

Torsdagen den 17 maj begav sig 12 medlemmar från fotoklubben ut på fotoresa till Skagen, Danmark. Framför oss låg fyra dagars fotograferande på olika platser i norra Jylland.

Först ut var att besöka Ørnereservatet (www.eagleworld.dk)på väg ut mot Skagen. Detta var lite av en chansning, men det visade sig vara en mycket lyckad sådan. Kamerorna gick varma när vi fick se både pilgrimsfalkar och Havsörnar på mycket nära håll. Vid ett tillfälle lite för nära, då det gällde att hålla i mössan när örnen passerade förbi.

Resan gick vidare till NordJyllands topp och Grenen, där vi mötte upp med tre danska modeller som Kjell varit i kontakt med. Tanken var att fotografer bilder som liknade de berömda skagenmålarnas bilder.
Trots ihållande vind så ställde ändå modellerna tappert upp och poserade i sina tunna klänningar och paraply.
Fotograferingen drog en hel del besökare som stannade till och passade på att knäppa en bild eller två på spektaklet.

Vi gjorde även ett besök vid den igensandade fyren som låg vid Rudbjerg Knude. Trots att vi åkte fel en gång och hamnade i fel sanddyn så var alla nöjda och glada när vi väl kom fram.

Sista dagen åkte vi till stranden i närheten av Sæby där vi fotograferade snäckor och den fina miljön.
Det blev även en improviserad fotosession där Ellen ställde upp som modell.

En mycket lyckad resa med många roliga minnen och händelser som kommer att pratas om länge.