Välkommen till Alingsås Fotoklubb

För nya besökare

Här kan du som ny besökare få svar på de vanligaste frågorna om Alingsås Fotoklubb

- Vad är fotoklubben för något?

Klubben består av ett sextiotal glada medlemmar i alla åldrar. Fotoklubben startades 1944 och har varit igång sen dess. Detta betyder dock inte att vi är en gammal klubb.
Vi har tagit till oss den digitala tekniken och använder numera modern datautrustning för redigering och digitalprojektor för visning på duk. Alla fotar också digitalt idag.

- Hur ofta har ni möten?

Vi har klubbmöten en gång i månaden. Oftast första måndagen i månaden. Mötena börjar klockan 19.00 och brukar pågå fram till ca 21.30.
För information om våra möten så kan ni kika på kalendern.

- Vad gör ni på ett möte?

Vi går igenom nyheter och tävlingar som gäller klubben. Sedan har vi alltid någon form av bildvisning på mötena. Det kan vara en av medlemmarna som vill visa och diskutera bilder från en resa. Ibland bjuder vi också in gästföreläsare som får visa sina bilder.
Det brukar också bli en hel diskussioner om fototeknik. Ifall någon medlem har med en ny kamera eller vill visa en ny bildbehandlingsteknik.

- Gör ni något annat än bara möten?

Vi brukar ha ett par interna kurser varje säsong för medlemmarna. Det kan vara allt från kamerateknik till digital bildbehandling.
Vi är också väldigt aktiva i de tävlingar som hålls för fotoklubbar. Det finns fem årligen återkommande tävlingar där vi tävlar mot andra kubbar runt om i landet. Sedan har vi ett antal interna tävlingar varje år.
Förutom tävlingarna så har vi också ett antal utställningar per år, där medlemmarna visar sina bilder för allmänheten.
Varje år anordnar vi också en fotomaraton. Tävlingen har tio motton som skall fotas runt om i staden. Ett mycket uppskattat evemang.
Vi försöker även bege oss ut på en fotoresa en gång varje år. Resan brukar gå till olika platser runt om i Sverige.

- Behöver man vara fotoproffs för att vara med i klubben?

Absolut inte! Vi har en stor bredd bland våra medlemmar. Allt från yrkesfotografer till kompletta nybörjare till veteraner med 50 års erfarenhet.
Alla är välkomna. Inga förkunskaper krävs.

- Vad kostar det att vara medlem?

Vi tar en årsavgift på 500 kronor för medlemmar. Är man under 25 eller familjemedlem så behöver man bara betala 250 kronor per år.
Sedan brukar vi ta ut en fikaavgift på 20 kronor per medlem vid varje månadsmöte också. (Förstagångsbesökare fikar gratis.)

- Hur hittar jag till fotoklubben?

Alingsås Fotoklubb är belägen i en källarlokal på Gärdesgatan 6.
För mer information så kan ni titta på kontaktsidan.
Välkommen!

- Jag har mer frågor. Hur kontaktar jag er?

Skicka ett mail till vår ordförande Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Jimmy Runsteen eller ring 0708-403798.