Tävlingar

Inlämning till Treortsfoto 2018

Deltagare
Medlemmar i Alingsås, Skara och Lidköping fotoklubbar.

Jury.
Engageras av arrangerande fotoklubb.

Klasser.
Tävlingen är uppdelad i två klasser. Projektionsklass - (endast digital bild). Påsiktsklass - Varje deltagare får lämna en (1) bild/klass. Mottot är fritt. Bilderna får inte ha varit prisbelönta i tävlingar utanför klubbens interna. Samma bild får endast användas i en klass.

Inlämning
• Digital bild skall ha titel som filnamn och längsta sidan får vara max 2000 pixlar i jpg. Bildfilens storlek får vara max 1,5MB. De digitala bilderna överförs till en CD-skiva eller USB-sticka per klubb.
• Påsiktsbilden skall vara monterad och på baksidan märkt med titel. Längsta sidan 42 cm. Sänd med digital fil från påsiktsbild (endast för visning). Längsta sidan max 2000 pixlar, märkt (påsikt_titel.jpg). Bildfilens storlek max 1,5 MB.

Deltagaravgift
20:- per bild bifogas bilderna. Deltagarlista med uppgift om klass och titel bifogas bilderna från varje klubb i förslutna kuvert. Tävlingen är både en lagtävling och en individuell tävling. För lag erfordras minst fem deltagare i båda klasserna. Klubbens fem främsta placeringar räknas samman i båda klasserna. Lägsta sammanlagda platssiffra vinner. Vandringspris i lagtävlingen till årets segrande lag. Individuella priser till de fem främsta placeringarna i varje klass.

Inlämning
Påsiktsbilderna lämnas måndag 28 maj i klubblokalen mellan kl 18.30-20.00
Digitala bilder skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 28 maj.

Redovisning
Sker under oktober månad i Skara. Separat inbjudan kommer i höst. Varmt välkomna med era tävlingsbidrag.

Så här sparar du tävlingsbilderna i rätt storlek

Här är två korta guider i hur du gör för att spara dina tävlingsbilder i rätt storlek i Photoshop och Lightroom.
De flesta tävlingar har ett krav på att bilderna skall vara 2000 pixlar på längsta sidan och en vikt på max 1,5 Megabyte.
Klicka på bilderna för att se dem i en större version.

Photoshop
spara-bilder-i-photoshop

Lightroom
spara-bilder-i-lightroom

Årsboken

Välkommen med dina bildbidrag till Årsbok 2018/2019 tillhanda senast 10 juni.

• Färg och Svartvita bilder insända digitalt. Bilderna ska vara någorlunda nytagna (det heter ju Årsbok …!).

Digitalbilder: Bilderna ska vara av så god kvalité att de kan användas som tryck-underlag. Bildernas kortaste sida ska vara minst 2200 pixlar och sparade i något av följande format: jpg/jpeg i hög kvalitet (10-12), alternativt tiff eller psd.

Bildfilnamn: Filen sparas i formen: ”Förnamn_Efternamn_Klubb_Bildtitel”. Exempel: Knut_Andersson_HjoFK_Spegling.

Bildurval: Varje fotograf får skicka in max 5 bilder. Bildurvalet görs med fördel med stor variation. Med hänsyn till årsbokens kvadratiska format kan panoramabilder inte publiceras.

Insändning av dina bilder
Bilderna skickas med WeTransfer till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med meddelandet: Årsbok 2018/19. Använd den version av WeTransfer som är gratis. 

Här hittar du en Instruktion för WeTransfer

Tillsammans med din WeTransfer skickar du med med följande uppgifter: 
- Namn
- Fotoklubb
- Epost
- Telefonnummer (om vi behöver nå dig)

Frågor besvaras av
Mats Jungmyren, tel 070-515 89 82 
Peter Transjoe, tel 070-432 87 44 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tävlingsordning

Det är viktigt att tänka på vilken rangordning fototävlingarna har. Reglerna säger att om man har blivit prisbelönad i en högt rankad tävling så kan man inte tävla med bilden i en lägre rankad tävling.{jcomments off}

Läs mer...