Vinnarna i Alingsås Fotomaraton 2019

Lördagen 25 maj presenterades vinnarna i Fotomaraton 2019 på Saga Bio i Alingsås.
Årets jury har bestått av Ulf Skogsén från Studiefrämjandet, Nina Rakic från Sparbanken Alingsås och Katrin Niklasson från Alingsås Tidning.
Här nedan ser ni alla vinnarbilderna med juryns motivering.

Tema: Tatuering

Vinnare: Katja Wollersjö

19 01

Juryns Motivering: Bilden är fint komponerad. Tatueringar känns ofta hårda men här har fotografen lyckats skapa mjukhet i bilden. Fjärilen och håret ger dessutom känska av rörelse i bilden.

Tema: Ansiktsuttryck

Vinnare: Daniel Lindholm

13 02

Juryns Motivering: Fint fångad bild som ger ett innerligt uttryck. Fin helhet och mjuk känsla. Man upplever hur han blåser Det är något som sker just nu.

Tema: Avtryck

Vinnare: Cristina Santos

12 03

Juryns Motivering: Det finns tanke bakom och berättelse i bilden. Den är fångad i nuet. Bakom finns den trygga vardagen men framför skymtar symbolen för det förflutna.

Tema: Fika

07 04

Juryns Motivering: Här har fotografen fångat något i miljön, samtalet och mötet även om man inte ser den andra kvinnans ansikte. Varma toner i bilden tar fram vänskapen i ett viktigt möte.

Tema: Filosoferar

07 05

Juryns Motivering: Att ta bilden från grodperspektiv känns nytänkande. Spännande att man vågat det. Bilden med den fina bakgrunden ger ett avslappnat intryck.

Tema: Färgstark

07 06

Juryns Motivering: Här är det fokus på färg och en liten detalj. Cykelägaren bryr sig tydligen om detaljer och klenoder trots att styret är rostigt. En färgstark persons ägodel?

Tema: Förfall

Vinnare: Rebecka Landin

04 07

Juryns Motivering: En estetiskt tilltalande bild som vinner i längden. Associerar till Lerins målningar (granar i skogen och mycket annat). Inför förfallet finns en skönhet. Vad är det vi ser egentligen? Finns det rumstid i det?

Tema: Godis

07 08

Jyruns Motivering:Ett godisäventyr. På jakt efter något gott. Bilden utryckte tivolikänsla hos juryn.

Tema: Hatt

Vinnare: Eva Svenberg

03 09

Juryns Motivering: Bilden är så bra, den vill jag slåss för sa en jurymedlem. Den är väl genomförd, färgerna otroligt fina, Håret matchar hattens färger. Hon verkar trivas i sin hatt. Hatten är i fokus men samtidigt stämmer hon in i bilden. En harmonisk bild med känsla för material.

Tema: Skägg

Vinnare: Cristina Santos

12 10

Juryns Motivering: Otroligt välskött skägg som ser mjukt ut. Ett varmt porträtt med fint uttryck i bilden. Blandning av mycket. För tankarna till Indien.

Tema: Bästa Serie

Vinnare: Katja Wollersjö

basta serie fotomaraton 2019

Juryns Motivering: Väldigt tydlig enhetlighet i serien samtidigt som varje bild talar för sig individuellt men smälter in i varandra på ett snyggt sätt. Trots att färgerna inte varierar så mycket, varierar bildernas innehåll på stort sätt. En mycket stilsäker fotograf tycker juryn.

Se alla deltagarnas bilder här: Tema 1-5. Tema 6-10

Nästa Aktivitet

Måndag 14/10 Fotografering Lights in Alingsås

Samling utanför Estrad kl 19. Vi går gemensamt ut och fotar lights och som seden bjuder så avslutar vi med en fika på ngt av alla trevliga kvällsöppna serveringar!