Alingsås Fotomaraton 12 september - Tävla med mobil-, system och kompaktkamera

Fotomaraton header facebook event
Fotomaraton 2020 sponsorer hemsida

Lördagen den 12 september arrangerar Alingsås Fotoklubb och Studiefrämjandet årets Fotomaraton i Alingsås. Tävlingen är öppen för alla fotointresserade i alla åldrar.

I år kan man också tävla och fota med sin mobiltelefon!!!
Passa på att utmana din själv och fota med kameran du alltid har med dig; din mobil! Samma förutsättningar, samma teman, samma vinster!

Starten sker i Alingsås Fotoklubbs lokaler på Gärdesgatan 6 mellan kl 10-11. Vägbeskrivning hitta du här.
Föranmälan (100kr) senast 11 september. Om man efteranmäler vid starten på tävlingsdagen sig så kostar det 125 kr. Vi har möjlighet att ta emot kontant eller Swish-betalning vid efteranmälan. Ej betalkort.
Anmälan hittar du längst ner på denna sidan!

Regler & Information

1. Mobiler, digitala system- och kompaktkameror med minst tre megapixel får användas. Man får ej växla kamera under tävlingens gång.
2. Kamerans minneskort skall vara nyformaterat och helt tomt. (OBS. Gäller ej mobiltelefon).
3. Bilderna skall fotograferas i filformatet JPEG på högsta möjliga kvalitet.
4. Bildfilerna får absolut inte redigeras i någon form. Mobiler får inte använda någon form av filter vid fotograferingsögonblicket.
5. Bilderna skall vara i färg. Ej svartvitt eller enfärgat.
6. Vid inlämnandet får kamerans/mobilens minneskort innehålla obegränsat antal bildfiler som härrör sig till dagens fotomaraton. Vi inlämningen skall fotografen i förväg ha valt ut de tio bilder som han/hon skall lämna till tävlingsfunktionären.
System- och kompaktkamera lämnar minneskort för överföring. Mobiler laddar upp bilderna på en hemsida (Instruktioner delges vid tävlingens start)
7. Arrangörerna förbehåller sig rätten att fritt publicera samtliga bilder för användande i samband med redovisning och presentation av tävlingen samt i framtida reklam för fotomaraton.

OBS! Vid tekniska problem avsäger sig arrangörerna allt ansvar.

Tänk på att:
• Endast färgbilder får lämnas in. Kontrollera kamerainställningen
• Deltagare som bryter tävlingen skall meddela detta till tävlingsledningen.
• Bildfilerna bör vara sparade på ett externt minneskort i kameran. (Gäller ej mobiltelefoner). Används kamerans internminne för lagring måste deltagaren ta med sig egen USB-kabel för överföring från kamera till dator.
• Kontrollera att kamerans/mobilens batteri är fulladdat innan start. Arrangörerna tar ej ansvar för urladdade batterier.

Tävlingstider:
Start 12 september. Flytande starttid mellan kl. 10.00 och 11.00.
Starttiden antecknas på starkortet när deltagaren är klar för start. Tävlingstiden är max 3 timmar från att deltagaren startat.
Vid anmälan bör deltagaren lämna sin e-postadress och mobilnummer för att lättare kunna kontaktas i samband med prisutdelning.

Anmälan till Alingsås Fotomaraton